Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

Υπαρχουν προγραμματα ευρωπαικης επιδοτησης για την αναπτυξη και ανακαινιση μικρων χωριων,για αναπλαση πλατειων,πολιτιστικα κεντρα,βιβλιοθηκες,κεντρα νεοτητας,αναπλασεις οψεων.
Επισης τα προγραμματα αναφερονται και για τοποθεσιες υψηλης φυσικης αξιας οπως ειναι το χωριο μας η Ρογδια,για τη βελτιωση και σημανση μονοπατιων,φυτοτεχνικες εργασιες,τεχνικα εργα για την προστασια του εδαφους,διαμορφωση θεσεων θεας,αποκατασταση σε γεφυρια,μυλους,λιοτριβια,πατητηρια,βρυσες,δενδροφυτευσεις ενδημικων φυτων,
Το υψος ενισχυσης του προγραμματος φθανει μεχρι 100% και μπορουν να κανουν επενδυση ο Ο.Τ.Α,συλλογοι,συνεταιρισμοι,και ιδιωτες.
Περιμενουμε και στην Ρογδια ολα αυτα τα εργα γιατι δεν ειμαστε παιδια ενος κατωτερου θεου.!

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΓΔΙΑΣ ΙΝΝΑΧΩΡΙΟΥ

Η Ρογδια εχει αρκετα προβληματα.Μερικα απο αυτα ειναι:
1)Δεν υπαρχει ουτε μια πλατεια.
2)Δεν υπαρχει πολιτιστικο κεντρο.
3)Δεν υπαρχει πυροπροστασια του χωριου.
4)Δεν υπαρχει βιολογικος καθαρισμος.
5)Οι στερνες του χωριου που απο αυτες αρδευονται τα χωραφια ειναι μικρες και απαρχαιωμενες,με αποτελεσμα το καλοκαιρι να δημιουργειται προβλημα.
6)Οι καδοι των σκουπιδιων ειναι εξω απο την κεντρικη εκκλησια του χωριου με αποτελεσμα το καλοκαιρι να μην μπορεις να πλησιασεις.
7)Στη θεση Λαγκος υπαρχει ενα ξωκλησι του Αγιου Γεωργιου,εγκαταλειμενο σχεδον χωρις να υπαρχει σκεπαστρο για να σταθουν οι κατοικοι οταν γινεται το πανηγυρι και χωρις να υπαρχουν αρκετα παγκακια για να καθονται και χωρις να εχουν βαλει πλακες κατω.Επισης δεν εχει ασφαλεις πορτες.
8)Το μικρο ποταμακι που ειναι κοντα στο ξωκλησι ειναι μεσα στα σκουπιδια χωρις να εχει καθαριστει ποτε.
9)Τα μονοπατια ειναι ολα γεματα βατα και δεν μπορεις να περασεις.
10)Ο δρομος που περναει μεσα απο το χωριο προς τον Λαγκο,δεν εχει αρκετες κολωνες με φωτα(εχουμε ελαχιστες),με αποτελεσμα να παιρνουμε τους φακους μας μαζι για να βλεπουμε.
11)Οταν καθαριζουν τους δρομους κλαδευουν τα μισα χορτα.
12)Στο χωραφι που ειναι διπλα απο την κεντρικη εκκλησια,το αγικο,πετανε σκουπιδια και μπαζα και η μαντρα ακριβως απεναντι ειναι γεματη βατα,με αποτελεσμα αριστερα και δεξια του δρομου που μπαινει μεσα στο χωριο να δειχνει εγκαταλειψη!
13)Ουτε ο Ο.Τ.Ε δεν ενδιαφερεται με αποτελεσμα να εχουμε συνακροασεις και απο ιντερνετ αστε το.....ειναι ονειρο θερινης νυχτος.
14)Και το χειροτερο?Δεν υπαρχει ουτε μια μπασκετα,ουτε μια παιδικη χαρα να παιζουν τα παιδια το καλοκαιρι (ερχονται αρκετα στους παππουδες και στις γιαγιαδες τους).
Μηπως αυτα τα προβληματα πρεπει να κοιταχτουν,πριν γινει το χωριο ενδοχωρα του Δημου Κισσαμου?(Καλλικρατης)

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΒΛΑΤΟΣ

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΛΑΤΟΣ ΙΝΝΑΧΩΡΙΟΥ.

Βρισκεται στο χωριο Βλατος και ειναι χαρακτηρισμενο σαν εθνικο παρκο και περιοχη ιδιαιτερου φυσικου καλους απο το Ελληνικο κρατος.
Ιδρυθηκε το 1970 απο τον Πολιτιστικο Συλλογο Βλατους με συνεργασια του Ινστιτουτου Γκαιτε.
Το παρκο περιλαμβανει 150 διαφορετικα ειδη φυτων και βρισκεται σε περιοχη 20στρεμ. η οποια εχει αναδασωθει.

"ΤΟΠΟΛΙΑΝΟ ΦΑΡΑΓΓΙ"


Μετα τα Τοπολια προς τα νοτια ξεκινα το Τοπολιανο Φαραγγι και τελειωνει μετα απο 1500μετρα στη περιοχη του Κατσοματαδου.Το φαραγγι ειναι καταπρασινο-καταφυτο απο πανεμορφα λουλουδια,πλατανια,ελιες,θαμνους.Ιδιως την εποχη της Ανοιξης ο επισκεπτης μαγευεται απο την ομορφια του!Τα τοιχωματα του ειναι κατακορυφα υψους 300μ.και υπαρχουν πολλες σπηλιες.Το φαραγγι το διασχιζει ο ποταμος Τυφλος.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ

ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ ΧΟΡΤΑ ΜΕ ΑΛΑΤΣΟΛΙΕΣ
----------------------------------------------------------
ΥΛΙΚΑ
---------
1 1/2 κιλο χορτα για τσιγαριαστα,διαφορα:Πασχαλετες,ραδικια,λαπαθα,χατζικους,σεσκουλα,πρασα,γαλατσιδες κ.λ.π
1 ματσακι κρεμμυδια
1 φλιντζανι μαραθο ψιλοκομμενο
3-4 σκορδα φρεσκα
1 φλιντζανι μαιντανο μετρια κομμενο
1 ντοματα ψιλοκομμενη
1 κουταλια μεγαλη ντοματοπελτε
1 φλιντζανι αλατσολιες
1 φλιντζανι ελαιολαδο,αλατι,πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-----------------
Καθαριζουμε και πλενουμε τα χορτα και τα μυρωδικα.Κοβουμε τα χορτα σε χοντρα κομματια και ψιλοκοβουμε τα μυρωδικα.Βαζουμε στην κατσαρολα το λαδι με τα κρεμμυδια
και τα μυρωδικα και τα τσιγαριαζουμε για λιγο μεχρι να "μαραθουν".
Κατοπιν προσθετουμε τα χοντροκομμενα χορτα.Τα ανακατευουμε για μερικα λεπτα σε δυνατη φωτια.Σε αυτη τη φαση εχουμε δυο επιλογες.1)Ειτε χαμηλωνουμε τη φωτια στο ελαχιστο,σκεπαζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε το φαγητο να πιει τα υγρα του,ειτε συμπληρωνουμε μισο ποτηρι νερο και συνεχιζουμε το μαγειρεμα χωρις να χαμηλωσουμε τη φωτια.Μετα απο 15 λεπτα προσθετουμε την ντοματα ψιλοκομμενη και τον πελτε.Αλατιζουμε και πιπερωνουμε.Πεντε λεπτα πριν ολοκληρωθει το ψησιμο προσθετουμε τις ελιες.(με το κουκουτσι)......

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Για την Ελλάδα μας, του Μάλαμα τραγούδι

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ




ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ.ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΑ.ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΛΙΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ!ΓΙΑΤΙ?

Σάββατο 1 Μαΐου 2010